Over ons

Archief

Recente artikelen

Blogartikel: kabels & leidingen
26 april 2017

Energiezuinige verwarmingsketels vragen om andere

Hoe je onnodige oogschade kunt voorkomen
26 april 2017

Voor wie oogdouches belangrijk zijn Eigenlijk zij

Hoe je onnodige oogschade kunt voorkomen

Voor wie oogdouches belangrijk zijn

Eigenlijk zijn oogdouches voor ieder persoon wel belangrijk, omdat u nooit weet er kan gebeuren. Iedereen heeft namelijk reinigingsmiddelen die chemische stoffen bevat en die kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van uw ogen. Een kind kan al per ongeluk tijdens het spelen met chemische middelen zijn ogen schaden. Maar de grootste risicogroepen zijn de mensen die werken met chemische stoffen, mensen die in de metaal- en houtsector werken, en mensen die werken in een plek met veel stofdeeltjes in de lucht. Hoe ervaren u ook bent met het werk, er kan altijd iets mis gaan. Het is hier ook belangrijk om te weten dat als u een hout- of metaalsnipper in uw ogen heeft gekregen, dat het probleem niet enkel kan opgelost worden met gewoon kraanwater. Als u namelijk kraanwater gebruikt, kunnen de bacteriën en kiemen nog blijven zitten waardoor u een kans heeft op een infectie. Het verschil dat een oogdouche heeft, is dat het steriel sodium bevat, wat erg veel lijkt op het zoutgehalte die een oog bezit. Het zoutgehalte zorgt voor voorkoming van de binnendringing van de bacteriën die een infectie kunnen veroorzaken. Naast dat het belangrijk is voor mensen die gevaar lopen op oogschade, is het ook geschikt voor mensen met zanderige en droge ogen die irriteren. 

Tips voor het selecteren van een oogdouche

Besef u dat het om uw ogen gaat. Geld zou geen rol mogen spelen aangezien u geld altijd nog kan krijgen, terwijl ogen veel kostbaarder zijn. Iedereen krijgt maar twee ogen in zijn leven en als die beschadigt raken bent u getekend voor het leven. Zicht is de meest belangrijke zintuig in het leven. Wees daarom ten eerste niet te prijsbewust en ook niet gemakzuchtig. Tel de voor- en nadelen op van de verschillende merken oogdouches en denk er goed over na. Als u het zelf een moeilijke keuze vind en u komt er niet uit, neem dan desnoods deskundige hulp. 

Wat u verder moet weten over de oogdouche

Het gebruiken is niet erg gecompliceerd. Het is bovendien ook geschapen voor noodsituaties aangezien de gezondheid van ogen op het spel staan. Om een oogdouche succesvol te gebruiken vereist ook maar een paar minuten, die wellicht langdradig kunnen voelen maar toch makkelijk opwegen tegen het feit dat u uw zicht zal behouden. Hou de oogdouche altijd in uw nabijheid van de plek waar u met gevaarlijke stoffen werkt. Veiligheid gaat boven alles.